Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak si užít piknik se psem

Chystáte se na piknik se svým psem? Poradíme Vám, co udělat, abyste si to společně opravdu užili :)
 

article preview

Jak na psí etiketu


V posledních letech je velice oblíbený způsob trávení společného času s přáteli a čtyřnohými parťáky venku v parku nebo u vody. Nezřídka je tato událost spojena s něčím dobrým na zub, tedy parádním piknikem.  Ale přiznejme si, někdy to s našimi loudícími, slintajícími a uštěkanými pejsky není úplně lehké.
 

To lze ale změnit pomocí trpělivosti a několika tréninkových triků. Poradíme Vám, jak se na Váš piknik připravit.
 

Výlet někam, kde to neznáte, objevování nových míst plných vjemů, je pro nás vzrušující stejně tak jako pro naše čtyřnohé parťáky. Pro ně to znamená fůru nových věcí, situací a hlavně pachů a to psi prostě milují.  


Důležitou součástí zodpovědného majitele psa je, že naučí svého chlupatého svěřence, jak se má chovat na veřejnosti. Měli bychom vést naše psy k tomu, aby dobře zvládali nové situace a za správné chování je odměňovat. Takové chování budou pak naši psi s velkou pravděpodobností v budoucnu opakovat.

 

Jak na úspěšný piknik se svým psem

 

Šance na úspěšný piknik začíná již cestou na něj. Dopřejte psovi před tím, než dorazíte na místo, delší procházku. Tím jej lehce unavíte a zvýšíte pravděpodobnost, že piknik bude mít pohodový průběh.


Během pikniku potřebujete, aby byl Váš pes ve Vaší blízkosti, a to buď na volno nebo na delším vodítku upevněného třeba pomocí zemního kolíku nebo zavázaného kolem nejbližšího stromu, u kterého budete akci pořádat. Je potřeba, aby měl možnost potulovat se kolem Vás. Cílem je ho naučit, aby neloudil a počkal, až mu něco nabídnete nebo nedáte jeho misku.


Důležité je, aby byl Váš pes něčím zaměstnaný. Je potřeba mu poskytnout nějakou, pro něj zábavnou činnost, nebo mu dát vhodnou hračku, která ho zaměstná během času, kdy budete hodovat.


Jednou takovou vhodnou hračkou pro tento účel může být např. „Dog Kong“. Jedná se o hračku, která je gumová a která se dá naplnit psími dobrotami. Pejsci ji tak se zaujetím koušou a snaží se dostat k dobrotám uvnitř. Cíl je tedy splněn, pejska jste vhodným způsobem zaměstnali.


Dog Kong si můžete koupit v internetových e-shopech za cenu kolem 250kč nebo si ho jednoduše vyrobit například z malé PET láhve nebo třeba z balonku typu tenisák popřípadě nějaký větší z tvrdší gumy.

Postup výroby je velice jednoduchý a zvládne ho každý. Vezměte malou PET láhev 0,3l. Pomocí nůžek nebo zalamovacího nože do něj udělejte dírky o průměru cca 0,5-1cm. Průměr si zvolte podle velikosti granulí, které do ní pak nasypete. Hrany dírek upravte tak, aby nebyly ostré. Buď přesným střihem pomocí manikůrních nůžek nebo dírky přelepte izolepou, propíchněte a okraje izolepy přilepte přes hranu dírky na vnitřní stranu. Tím dosáhnete naprosto bezpečné úpravy a zabráníte možnému poranění dásní. Na Youtube.com najdete mnoho názorných návodů.


Takto vyrobený nebo koupený Dog Kong naplňte granulemi, pastami, burákovým máslem apod. a hoďte pejskovi. Uvidíte, že se mu to bude líbit.


V každém případě si sebou přineste čerstvou vodu a misku. Pokud se chystáte na piknik poblíž nějakého rybníku či řeky je lepší nenechat Vašeho psa tuto vodu regulérně pít. Voda se během léta kazí například sinicemi a to může klidně způsobit vážné žaludeční potíže.


Psi mohou být úžasně sociální a můžou se vřele vítat s Vašimi kamarády a přáteli. To samozřejmě může Vašeho pejska poměrně rozparádit a uklidnit ho nemusí být zrovna snadná záležitost. Buďte tedy připraveni požádat Vaše přátelé, aby to zas tak s vítáním nepřeháněli, tedy pokud si chcete užít Váš piknik aspoň trochu v klidu.


Nezapomeňte také na to, že se Váš pejsek může relativně rychle přehřát, pokud bude na otevřeném slunci. Poslední, co byste chtěli řešit, je úpal Vašeho miláčka. Důsledky mohou být fatální. Doporučuji si přečíst naše články na toto téma: Jak se starat o svého čtyřnohého přítele v letním počasí.


Přejeme příjemný společně strávený čas.smiley

 

 

 
 


Poslední fotografie


Facebook

givt


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30