Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nina

Prohlášení

 

Vážení přátelé ochrany zvířat,

v posledním měsíci se začaly prostřednictvím internetu šířit negativní informace o našem útulku spolu s dezinformacemi spojené s jednou naší chlupatou svěřenkyní, a to fenkou německého ohaře Ninou. Cítíme potřebu se k této negativní kampani vyjádřit tak, aby si mohl každý sám udělat reálný úsudek.

Fenka Nina k nám přišla ve špatném zdravotním stavu, který se i přes veškerou veterinární a výživovou péči, dále negativně, diagnosticky nejednoznačně a proměnlivě vyvíjel. Nina měla především problémy se zánětlivým procesem ve svém těle, které se na začátku projevil vážným zánětem uší viz foto. Nakonec Nina musela prodělat před několika týdny velmi náročnou operaci dělohy v důsledku mnohočetných cist viz foto. V současné době se Nině daří dobře, zdravotní stav se konečně stabilizuje, a její rehabilitace ji zvyšuje fyzickou i psychickou kondici v rámci její úplné rekonvalescence.

 

Nina ucho

 

Nina děloha

 

Musíme podotknout, že i když finanční prostředky vynaložené v rámci plného uzdravení Niny byly značné a do plného uzdravení ještě budou, v žádném případě nelitujeme jejich vynaložení. Jsme útulek, který není dotován ani městem ani státem a veškeré finanční prostředky na provoz a péči o naše zvířátka si sháníme kde se dá. Jsme závislý na Vašich darech.  

V průběhu jejího pobytu se objevilo několik zájemců o její adopci. Někteří potencionální zájemci po podání informací o jejím zdravotním stavu a kvalifikovaného odhadu finanční náročnosti za její léčení, se již neozvali nebo adopci odmítli. Chápeme takovéto rozhodnutí, protože tyto případy opravdu nejsou jednoduché a málo kdo si pořídí pejska z útulku s počátečními náklady na jeho uzdravení v řádech desetitisíců.

Objevili se i zájemci, kteří v prvotním rozhovoru sdělili, jaký „domov“ by ji mohli poskytnou a také jakou „budoucnost“. Nina není pejsek na bydlení venku, není ani do zápřahu do psího spřežení a již vůbec ne, ve svém zdravotním stavu, jako chovná fena na štěňata.

Vzhledem k naší dlouhé historii a dosaženým výsledkům v péči o zvířata, včetně procesu hledání nového domova se domníváme, že máme dostatečné, již časem prověřené zkušenosti, abychom dokázali pochopit přání a potřeby potencionálních zájemců, a dokázali jim vysvětlit či poradit v jejich finálním rozhodnutí. Musíme ale důrazně říci, že nepracujeme jako klasický obchod „zverimex“, kam si lidé chodí kupovat zvířata. My jsme organizace, kde má právo si vybrat pes či kočka pána, ne „jen“ naopak. Hledáme v tomto duchu nejlepší symbiózu pro obě strany.

Je nám velice líto negativních emocí, které mohou i přes veškerou naši snahu v některých případech nastat, když za každou cenu nevyhovíme. Následně, bohužel, v dnešní době, není možné se ubránit zlým a urážlivým internetovým komentářům, které dokáží vyvolat vlnu různých dezinformací ještě obohacené lidskou fantazií s cílem, poškodit naši pověst a obětavou práci.

Naši práci se snažíme dělat zodpovědně, kvalifikovaně a nejlépe, jak to jen umíme s cílem, abychom našim svěřencům zajistili lepší život, něž jaký mnozí z nich měli.

Tímto bychom Vás chtěli požádat, abyste nevěřili takovýmto typům negativním kampaním, které poškozují naši snahu a snahu stejných organizací, jako jsme my. Je velice těžké se vůči těmto atakům bránit a musíme přiznat, že i přes čtyřicetileté zkušenosti v této sféře, to ubírá dost energie.

Všem našim příznivcům, bez kterých by to nešlo, MOC DĚKUJEME za přízeň a pro ostatní posíláme písničku https://www.youtube.com/watch?v=e1XGv4PCqWY

 
 


Poslední fotografie


Facebook

givt


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30