Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Obrazek

 

Bobík

 

Pravým jménem ARNY

 

Plemeno: Hucul x Arab

 

Barva: plavá

 

Narozen: 1. 4. 1995

 

Do stáje Dromy přišel dne 12. 1. 2003. Byl vykoupen za jateční cenu, kde by ho čekal na smrt. Svůj život strávil uvázaný na řetězu, který mu časem zarostl do krku. Trpěl velkou nadváhou, stal uvázaný na jednom místě a skoro neuměl chodit.

 

Po příchodu do stáje jsme ho začali léčit, pomalu vydělat řetěz, zahojit rány, snížit nadváhu a po zlepšení ho znovu naučit chodit. V osmi letech se poprvé obsedal. Šlo mu to moc dobře. I když tomu nikdo nevěřil, Bobík se vše naučil a v dnešní době skáče s jezdcem, zvládá nějakou tu drezůrku a rád si i zatahá. Současně se věnuje westernu, který ho asi baví nejvíce.

 

Bobík v zákulisí aneb jeho povaha

 

Bobík je velice svérázný, je rád středem pozornosti. Je to prostě „pan Kůň“. Jeho tvrdohlavá povaha ho dělá silným a statečným koněm. Je hodně zvědavý. Všichni ho ale zbožňují. Někdy se jeho svéráznost projeví v plné míře v situaci, kdy má jít doprava a on jen tak zahne do leva. Má rád mazleni a rád rozdává pusinky. Co vyloženě nesnáší je hygiena. Nemá ji rád a má na ni svůj názor. Radši se někam schová a dělá, že tam vůbec není. Myslí si o ní své. Stejný názor má i na lékaře a kováře, kterým už mnohokrát odnesl kufřík a schoval ho tam, kde uznal za vhodné.

 

Bobíkovi úspěchy

 

Má za sebou dvě účasti na Hubertově jízdě. Byl vždy úspěšný, ale zatím ještě na stupně vítězů nedosáhl. Snaha se ale vždy cení, hlavně u Bobíka.

 

Zvláštní dovednosti

 

Miluje pití z flašky. Má hodně energie a zastává jedno pravidlo - „Co nejde otevřít, půjde prorazit. A co nejde prorazit malou silou, jde ještě vetší!“.

 

Prostě a jednoduše:  

Bobíka neuvážete – sundá si ohlávku,

Bobíka nezavřete – buď to otevře nebo prorazí, prostě Bobík je svůj a taky náš.

 

Obrazek

Obrazek

 
 


Poslední fotografie


Facebook

givt


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30